Perspective section of the Lake, Amphitheatre and Underground Galleries

A longitudinal section, of the southern zone of the Park where the underground gallery (service areas) is shown under the lake and auditorium. The decision to build this gallery came as a result of the revision of the process in 1966.

This section reveals the suspended garden hidden in the Gulbenkian Park, a large part of which is built on a huge concrete structure. Examples of this, is the garden on top of the parking lot and the area represented in this section.

 

  • Production date: 29/08/1967
  • Designers (main authors): TELLES, Gonçalo Pereira Ribeiro
  • Contributors (co-authors): FCG – Serviço de Projectos e Obras
  • Project phase: Revisão de 1966
  • Identifier: PT FCG FCG:SPO-S012/03-P0002-D01550-DES01071

In order to consult the original version of this document you should contact the Gulbenkian Archives by e-mail [email protected] and refer the document´s ID

Cookies settings

Cookies Selection

The Calouste Gulbenkian Foundation uses cookies to improve your browsing experience, security, and its website performance. The Foundation may also use cookies to share information on social media and to display messages and advertisements personalised to your interests, both on our website and in others.