Study of the Museum Courtyards

The project of the museum’s courtyards can be divided in two phases, one in 1963 and another in 1966.

Later, in 1976, the recovery of the museum courtyards and the congress courtyard was carried out.

This sketch belongs to the set of preliminary studies for the museum courtyards developed in 1963 [i] by landscape architects Gonçalo Ribeiro Telles and António Facco Viana Barreto. 

 

[i]  Study on the Museum Courtyard

Study on a second Museum Courtyard

Study on the Museum Courtyard

Sketch of the Museum Courtyards

Courtyard Study

  • Production date: 1963
  • Designers (main authors): TELLES, Gonçalo Pereira Ribeiro
  • Project phase: Do concurso ao anteprojeto
  • Identifier: Arquivos da Fundação Calouste Gulbenkian
  • Temporal coverage: 1963
  • Type of data: Image
  • Extension format: 1 desenho
  • Media format: jpg
  • Keywords: courtyard, sketch

In order to consult the original version of this document you should contact the Gulbenkian Archives by e-mail [email protected] and refer the document´s ID